Sastāvdaļas:
- sīpoli
- ķiploki
- burkāni
- kabacis
- rācenis
- saldais kartupelis vai parastais kartupelis
- puravs
- apijs
- buljona kubiņš
- zirga gaļas gabaliņi
- garšvielas: svaigs ingvers vai pulverī, malti melnie pipari, ķiploku pulveris, kurkuma pulveris.
Pagatavošana:
Katliņā ielej olīveļļu un apcep gaļu. Kad gaļa apcepusies, pasālīt, pielikt sīpolus un pasautēt kādas 15-20 minūtes ar vāku virsū. Ņemiet vērā, ka zirga gaļa ir cietāka, tāpēc vajadzēs vairāk laika, lai tā būtu mīksta. Kad gaļa pamīksta, pievienot pārējos dārzeņus un pasautēt 10 min bez ūdens. Tad pieliet ūdeni tā, lai nosedz visas sastāvdaļas. Kad ūdens sāk vārīties, pievienot gaļas buljona kubiņu un pārējās garšvielas. Vāku virsū un ļauj vārīties kādas 30min.
Tā kā manai otrai pusītei patīk biezākas zupas, tad var pielikt smalkos makaronus zupām vai rīsus.
Pusei zupa es pieliku klāt rīsus un nedaudz tomātu mērces. Izskatās lūk šādi:
Labu apetīti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru