ceturtdiena, 2014. gada 6. februāris

Zirga gaļa - visveselīgakā!

Dažādās kultūrās ir dažādi viedokļi par zirga gaļas lietojumu uzturā. Pat Latvijā 2013. gadā izbija zirga gaļas skandāls, kad atklāja ka dažados liellopu gaļas maisījumos (pastētēs, cīsiņos, maltāja gaļā..) tika atklāti zirga gaļas piemaisījumi. Un tad? Zirgs nav liellops jautāju es? Saprotu, ka daudziem tas ir ētikas jautājums, reliģijas būšana utt., bet varu apgalvot tikai vienu zirga gaļa ir viena no veselīgākajam gaļām, jo:

- satur daudz cinka, A vitaminu, B12, dzelzi un ļoti maz tauku
- palīdz stabilizēt mūsu imūnsistēmu un dziedināt rētas, un ir ļoti nepieciešama tiem, kas slimo ar mazasinību vai cieš no paaugstināta holesterīna līmeņa

Kad mans dietologs iesāka runāt par šo tēmu, sabijos, jo nekad nebiju garšojusi šo gaļu, pat nebiju nekad iedomajusie pamēgināt to. Tiem, kas domā, kas tas ir kaut kas pretīg, varu apgalvot, ka garš tikpat kā neatšķiras no govs vai cūkas gaļas. Viegli pagatavojama.

Piemēram nopērkot vistas gaļu, puse jāizmet āra, jo lielājā daļa ir tauki. zirga gaļa tikpat kā nesatur taukus. Ieskau pamēģināt, bet pirms tam svarīgi ir uzzināt kurienes ir nākusi šī gaļa.

 
NOBEIGUMĀ

Šī vakara vakariņas:

ZIRGA GAĻAS BURGERIS AR CEPTU OLU UN KARAMELIZĒTIEM SĪPOLIEM UN DAŽIEM ZAĻUMIEM!

Krītu ceļos šī šķīva priekšā!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru