Šovakar, beidzot, radās iedvesma! Un pašai neticams rezultāts! Atstāšu recepti, ja nu kādam sagribās paārdīties pa virtuvi.
Paleo diēta izslēdz miltu produktus. Mēs visi esam pieraduši pie parastajiem baltajiem miltiem. Bet tas ir tikai viens no miltu veidiem, un pats neveselīgākais, jo kaitīgs gremošanas sistēmai, grūti parsstrādājams. Ja kāds kādreiz ir apēdis no vietas siltu franču maizes radziņu, zinās par kādām vēdersāpem runāju.
Visveselīgākiem un naturālākie milti, kurus var izmantot jebkura ēdiena gatavošanā ir mandeļu, kokosriekstu, yukas, kastaņu milti u.c.
Plus šai receptei ir, ka mīkla nav jāmīca. Masai nepieciešams:
- 2 glāzes mandeļu miltu
- 1/2 glaze kokosriektu miltu (es pieliku kukurūzas miltus,)
- 3 tējkarotes linsēklu
- 3/4 cepamā pulvera
- šķipsna sāls
- glāze kokosriekstu piena (e spieliku mandeļu pienu)
- 4 lauku olas
- 1/4 glāzes kokosriektu eļļas vai extra virgen olīveļļas
- ābolu etiķis (es pieliku parasto)
- 1 karote medus (es pieliku 3 lai būtu saldāka, jo kā redzet neiekļauj ne karoti cukura)
Sagatavošana:
1. Traukā samaisa visas sausās sastāvdaļas. Es pieliku klāt vel valriekstus un rozīnes vai interesanāka garša.
2. Citā trauka samaisa visas pārējās sastavdaļas un sakuļ ar roku vai blenderīti.
3. Abus divus maisījumus apvieno un labi samaisa.
4. Masu likt alumīnija veidnē vai jebkādā cita trauka ieziestā ar sviestu un apkaisītu ar rīvētu kokosriekstu vai kādiem miltiem. Cept kādas 50 min 180grādos. Trauka aptuvenais lielums 22cm uz 11.5cm.
Bilde ir divi klaipiņi , jo baidījos, ka masa pāries pāri, bet droši varēja visu likt vienā, jo masa nemaz tik ļoti neuzpūšas. Sanāca ļoti garšīga un prieks pirmās reizes ole man! :)
KURU IZVĒLATIES JŪS, TO BALTO VAI TO BRŪNO ?
Labu apetīti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru