Sastāvdaļas:
- gaļas gabaliņi
- rīvēti burkāni
- sīpoli
- apijs
- puravi
- 2 - 3 glāzes ūdens atšķaidīts ar 1 gaļas buljona kubiņu
- dažādas garšvielas
- 3 karotes miltu
- brokolis
- briseles kāposti
Mērces pagatavošana:
Izvēlaties dziļāko pannu kāda jums ir. Olīveļļā apcept gaļu, pasālīt un sapiparot. (es arī šõreiz izvēlējos zirga gaļu) Kad gaļa apcepusies no visām pusēm pievienot sīpolus un ar vāku virsū pasautēt kadas 15min. Pēc tam pievienot rīvēus burkānus, smalki sagrieztas apija lapiņas un puravus. Ļaut visam sautēties kādas 10 minūtes. Pievienot 2 glāzes karsta ūdens ar vienu gaļas buljona kubiņu. Skatieties, lai ūdens nebūtu līdz pannas malām, bet lai knapi nosedz satāvdaļas. Varat pievienot kurkumu, kariju, maltos sarkanos piparus vai citas garšvielas. Lai viss sautējās uz ļoti lēnas uguns. Kad gaļa jau mīksta, izslēgt plīti un pielikt 3 karotes miltu un lenām maisīt, lai mērce savelkas. Kad miltu iemaisīti, atstāt, lai padziest un sabiezē.
Tikmēr stikla traukā iegriezu briseles kāpostus un brokoli. Aplēju ar nedaudz olīveļļu, pievienoju dažādas garšvielas un apslacīju ar citrona sulu. Cepeškrāsnī iekšā un gaisīt līdz paliek mīksti. Kad dārzeņi gatavi, likt šķīvī iekšā un mērci virsū!
Labu apetīti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru