- 2 saldie kartupeļi ( kaloriju saturu ir nedaudz lielāks nekā kartupeļiem, bet ir vairāk šķiedrvielu, vairāk kalcija, vairāk kālija un C vitamīna)
- 3 burkāni (burkānos ir vislielākais beta karotīna daudzums, kas piešķir tiem oranžo krāsu un stiprina imūnsistēmu.)
- apijs vai puravi, es liku puravus ar visām lapām (satur B 1 , B 2 un C vitamīnus, dažādus fermentus, kā arī minerālvielas – nātriju, kāliju, kalciju, dzelzi, fosforu, sēru. )
- 2 nelieli rācenīši (satur bioloģiski aktīvas, sēru saturošas vielas (glikozinolātus), kas piedod šiem dārzeņiem sīvu, nedaudz asu aromātu un viegli rūgtenu garšu. Šīs vielas var aizkavēt vēža šūnu veidošanos )
- 1 liels sīpols (satur tikai C un B grupas vitamīnus, tajos ir daudz minerālvielu (kālijs, fosfors, kalcijs, dzelzs, magnijs, varš, cinks un sērs), tāpēc tie kavē trombu veidošanos, stiprina sirdi un uzlabo asinsriti.)
- jebkāda zivtiņa sagriesta gabalos un bez zvīņām
Dārzeņus sagriezt kā jums pašiem tīk, iemest katlā un uzlikt vāku virsū. Kad katla vāks sāk aizsvīst, iemest zvs gabaliņus un pieliet ēdeni tā, lai nosedz visu. Kad ūdens sāk vārīties, pielikt garšvielas. Es liku sāli, oregani, speciālu garšvielu maisījumu zivīm un nedaudz karija.
Vārīšanas process aizņems ļoti maz laika, jo zivs ļoti gatavojas. Aptuveni 30-min un var ņemt nost no plīts.
Tā lūk izskatās saldais kartupelis (meklēt i-netā kā batāte )
Vislabākā maltīte siltos ziemas vakaros!
Labu apetīti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru